BEDANKT !

(11/01/20) - De stakingsaanzegging gelinkt aan onze vastberadenheid van 19 december 2019 die we samen met onze collega’s van ACOD-Spoor hadden neergelegd werpt zijn vruchten af en dit is aan jullie allen te danken. Het VSOA-Spoor wenst iedereen te bedanken voor de mobilisatie tegen het project van het Protocol van Sociaal Akkoord 2020-2022.

Zoals reeds gezegd en dit voor onze allereerste deelname aan de onderhandelingen heeft het VSOA-Spoor zich altijd terughoudend opgesteld tegen een Protocol die onaanvaardbaar wordt geacht. Daarom verzochten wij de volledige terugtrekking van dit Protocol.

We kunnen gewoon niet aan de spoorwegmensen die reeds jaren een inspanning leveren vragen om dit Protocol goed te keuren.

Ter navolging van het sturingscomité van 9 januari 2020 en met doel om het sociaal dialoog te hervatten stelde de directie volgende zaken voor; het terugtrekken van het protocol alsook het behoudt van onze hospitalisatieverzekering, de garantie voor de aanwerving van 1800 personen bij de NMBS en bijna evenveel bij Infrabel en de storting van een ecocheque van 200€ zonder een tegenprestatie te vragen van het personeel.

De dialoog kan terug geopend worden. Onze strijd is nog lang niet gestreden. We blijven zeer waakzaam en zullen steeds met kracht en vastberadenheid het welzijn van alle spoorwegmensen verdedigen.

We houden jullie op de hoogte over het verloop van het dossier.

Onze website maakt gebruik van cookies. Dit helpt ons om je een betere gebruikerservaring te bieden en laat ons ook toe onze website te optimaliseren.  Door verder te surfen, stem je in met het gebruik hiervan.

Meer infoSluiten